Tuesday, August 1, 2017

Aidilfitri 1438H : Part 2

Assalammualikum & Salam Sejahtera

Aucakkkk..tenggelam timbul. Syawal dah melabuhkan tirai, baru terhegeh nak sambung citer raya. Cukuplah sekadar simpan kenangan kat sini. Kiranya last part dah ni... Kebizian membataskan masa nak update blog. Memang 2 minggu ni sibuk teruk!

5 Syawal 1438H
Baru berpeluang sarung baju raya. Raya ke-5 just beraya rumah geng² pejabat. Keluar pom lepas Asar dah. Sempat la beraya beberapa biji rumah . Tapi x sempat nak snap2 pic semasa beraya.
 Ootd mama & Fasya.
Sempat lah snap sebelum bertolak dan kat laman belakang rumah nek ma. Tu fasya lah ajar suh posing tengok bawak. Katanya, macam ni la style orang ambik gambo😂

3 of us

Ootd anak dara mama.
Bergaya x nak kalah sekarang ni.

Malam ada BBQ rumah mertua.

6 Syawal 1438H

Beraya dekat hospital..sebab time ni saya ada app untuk buat beberapa blood test.

OOTD ;-)

Balik jer dari hospital terus penuhi jemputan rumah terbuka kawan sekolah.
dah lewat petang sampai..  

7 Syawal 1438H

Kebetulan time ni ramai kawan saya dan papa Fasya bagitahu nak datang kat rumah. alang-alang jemput jiran-jiran terus datang beraya kat rumah. Alhamdulillah, dari tengah hari bawa ke malam tetamu datang. Tak putus.

OOTD mama & Fasya.
Ni tetamu terawal sampai..Jadi ni je pic yang sempat snap.
Lepas tu dah sibuk melayan tetamu.

Menu nasi ayam.. Berjaya gak amsak dalam kuantiti banyak.
5ekor ayam gak ni.. Fuhhhh..penat xsoh kira lah. takpelah..sesekali meraikan tetamu.

8 Syawal 1438H
Kembali ke pangkal jalan..
Masa untuk kerjaaaa!

9 Syawal 1438H
Baru berkesempatan berkumpul di rumah BFF.
walau x cukup corumn.. tapi still seronok bila sesekali berjumpa.

Sambutan Raya Kat Sekolah
Hoorayyy!
Paling semangat bila part beraya kat sekolah.
Bergaya dengan kurung moden pemberian Tok Ma dia.

Ohhh.. i'm late !!!!!
Ngam ngam sampai sekolah waktu ni..
Nape ntah terlewat time ni. Hahaha.
L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

16 comments:

aryan azra said...

cantik fasya pandai pula bergaya siap ajar mama ye macammana nak bergaya ambik gambar

- dieyana - said...

mama dan fasya pandai ber ootd ;-))

IQ = Izyan Balqis said...

pandai si kecil tu berposing. =)

Anis Azalea said...

Anak dara bergaya tu nak kalahkan mak dia tak lama lagi boleh share semua baju dahhh..

PERMATABIRU said...

syawal pun dah berlalun simpan gmbr sebagai kenangan je

hainom OKje said...

Betul betul....tak kiralah dah habis Raya pun, janji dpt abadikan kenangan Raya dengan anak dara yg pandai bergaya tu hihi...
Suka tengok deko rumah Lya...

Nina Mads said...

meriah raya lya.. lawa baju raya 2 beranak ni

LydSunshine said...

COmey belaka.

Blog Akak Kembang said...

sweet sangat ... samalah akak pun baru nak up citer raya ..hehehe

dear anies said...

amboiii kemain bergaya ibu dan anak ni yaaa ;-)

dear anies said...

p/s sori lya br sempat terjah hari ni

E'in said...

cantiknye baju kurung anak dara tu.. :)

Mimi Azirah said...

Dah besar anak dara sorang nih. Semakin pandai bergaya

mama ila said...

pandai nyer dia posing ..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

cantekkkk2 baju raya lya and asya,,=)

mawar_berduri said...

alololo..omeynya Fasya ngan baju dan tudung purple tu ..nampak ayu jeee

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)